Cuba Democracia y Vida

La voz en Suecia de los cubanos cívicos de intramuros y del exílio

Editor y Redactor: Guillermo Milán Reyes, Miembro del Instituto Nacional de Periodismo Latinoamericano (INPL)

For more publications in English
or Swedish click on respective
flag above

Cantidad de Visitantes: 38 005 303

Google


Enlaces
DIARIO DE CUBA
CUBANET
MARTÍ NOTICIAS
WEB DE YOUTUBE DE LA UNIÓN PATRIÓTICA DE CUBA LAS GLORIOSAS FUERZAS PACÍFICAS UNPACU.

ESTADO DE SATS VIDEOS.
INFOBAE
PANAM POST: NOTICIAS Y ANALISIS DE LAS AMERICAS.
PATRIA DE MARTI
MEDICINA CUBANA

LA PATILLA. WEB VENEZOLANA DE NOTICIAS.
DIARIO LAS AMÉRICAS.COM
NTN24 AMÉRICAS
NTN24 VENEZUELA: VIDEOS YOUTUBE
BLOG "VOZ DESDE EL DESTIERRO" DEL EX-PRESO POLÍTICO JUAN CARLOS HERRERA ACOSTA.
DOLAR TODAY
EL NACIONAL. CARACAS VENEZUELA.
UNIVERSO INCREIBLE- OSCAR SUAREZ
RELIGION EN REVOLUCION.
Observatorio Cubano de Derechos Humanos.
ABC.ES INTERNACIONAL
EL NUEVO HERALD
EL PAÍS
NACAN: VIDEOS DESDE CUBA.
FORO ANTITOTALITARIO FANTU
14 Y MEDIO. DIARIO HECHO EN CUBA.
48 medlemmar i oppositionen i Santiago de Cuba greps den 2 december och blev våldsamt misshandlade. Dagen innan greps 26 i Guantánamo. Av CubaEncuentro.
  
03-12-2011

48 medlemmar i oppositionen i Santiago de Cuba greps den 2 december och blev våldsamt misshandlade. Dagen innan greps 26 i Guantánamo. Av CubaEncuentro.web/folder.asp?folderID=176

48 medlemmar i oppositionen i Santiago de Cuba greps och blev den 2 december våldsamt misshandlade.
Dagen innan greps 26 i Guantánamo.

Av CubaEncuentro

3 december 2011

Översättning: Eva Belfrage


Kubanska myndigheter fängslade idag i staden Palma Soriano, Santiago de Cuba, 48 medlemmar ur oppositionen, som blev brutalt nedslagna när de försökte inleda den ”Nationella protestmarschen Boitel-Zapata lever” för ett slut på förtrycket på Kuba, informerade flera dissidenter.

“ Ungefär 300 poliser var där, 20 polisbilar och fyra bussar. 48 greps. De gick ut ur huset där de befann sig och polisen överföll dem, släpade dem, slog dem. Det var en katastrof. Några var nedsölade av blod, för de slog dem med batonger. Några är säkert allvarligt skadade,”rapporterade Tatiana Martínez Rodríguez,  dotter till Damen i Vitt Liudmila Rodríguez Palomo, i vars hus medlemmarna i oppositionen  hade samlats innan de gick ut på gatan.

Martínez Rodríguez liksom Liliana Rodríguez Palomo, syster till Ljudmila, sa att de såg från andra våningen i huset, hur de oppositionella greps och blev misshandlade. Huset ligger på Crombet 204 gatan mellan Avenida Libertad och Remus i Palma Soriano.

Bland dem som arresterades var två från den s k 75-gruppen av f d politiska fångar José Daniel Ferrer García och Ángel Moya Acosta, samordnare och initiativtagare till marshen.

Denna aktion, som har för avsikt att mobilisera protester mot regimen över hela ön, började igår i Guantánamo, där minst 26 medlemmar i oppositionen blev gripna, enligt rapporter från oppositionen.

 ”Alla såg vad som hände. Här satte de upp högtalare som spelade revolutionära sånger. Det var fullt av folk,”sade Tatiana. Enligt den unga kvinnan, lämnade aktivisterna huset kl 9.50 på morgonen. ”De gick med en kubansk flagga och skrek: ”Leve de mänskliga rättigheterna”, ”Leve demokratin”, sade hon. Enligt Liliana Rodríguez, en av dem som bevittnade övergreppen,  ”slog de dem när de låg på marken, och drog  iväg med dem till bussar.” ”Tre bussar fylldes”, berättade hon.

“De är nog allvarligt skadade. Något illa har säker skett med dem, för det var hemskt att se vad de gjorde mot dem”, sade Liliana, som tillade att huset fortfarande var omringat av poliser. Aktivisten Juan Carlos González Leyva, ansvarig sekreterare i Consejo de Relatores de Derechos Humanos de Cuba, informerade också om händelserna genom Háblalo Sin Miedo (CDV not: en SOS telefonmottagning som tar emot kortare meddelanden från oppositionen och publicerar det omedelbart på nätet). Denne medlem i oppositionen sa att det också kommit rapporter om fängslanden i Holguín.

José Daniel Ferrer García hade igår rapporterat till CubaEncuentro att de oppositionsmedlemmar som skulle delta i marschen i Palma Soriano idag, var huvudsakligen medlemmar i UNPACU (Union patriótica de Cuba) men också från Frente Nacional de Resistencia Civica Orlando Zapata Tamayo och syndikalistorganisationen Confederación Obrera Nacional Independiente de Cuba.

Oppositionens krav
Med den “Nationella protestmarschen Boitel-Zapata Lever”, kräver oppositionen ett slut på förföljelserna av människorättsaktivister och Damerna i Vitt, att regimen respekterar och publicerar FN deklarationen om Mänskliga Rättigheter, liksom de internationella överenskommelser om mänskliga rättigheter som den kubanska regeringen har undertecknat.

Igår sade Ferrer Garcia :   “I morgon  på morgonen ska vi ut på gatorna. Dagligen ska vi ut. Idag är det Guantánamo, i morgon Santiago, i övermorgon Granma, sen Holguín, Las Tunas, Camaguey, Ciego de Avila… I den turordningen, varje 24e timme utgår vi från en plats.”

Vid en tidigare samling till protestmarschen i september, hade oppositionen mobiliserats i Guantánamo, Santiago de Cuba och i Holgúin. Ferrer García sade då att deltagarna ville  ”erinra om den marsch som Gómez* och Maceo* genomförde från östra Kuba till väst”.

* CDV not: Máximo Gomez och Antonio Maceo var ledare i rebelltrupperna för självständighet från Spanien i slutet av 1800-talet.

**27 av de 48 gripna i Santiago de Cuba har frigetts, de släpptes några i taget utmed vägen och på olika ställen långt från Palma Soriano, några 5 mil därifrån. Flera hade förts bort från arrest i ambulans. CDV vet inte hur situationen är för dem som greps i Guantánamo. I Palma Soriano är de frisläppta beredda att agera om de som är kvar i arrest inte har frigitvits inom 72 timmar, den tid regimen enligt lag får anhålla personer utan formell anklagelse.

__________________

 

Kommentarer


 Få en ny utmaning


 
18-04-2018Sveriges Radio P1 Morgon: Ny president på Kuba.
25-12-2016Skriftlig fråga till Margot Wallström från Sofia Damm (KD) om den kubanska regimens gripande av Eduardo Cardet, MCLs nationella samordnare. Sveriges Riksdag.
29-09-2016Regeringskansliet: Ny strategi för utvecklingssamarbete med Kuba med fokus på mänskliga rättigheter och modernisering./Regeringen ger 90 miljoner i bistånd till Kuba. Sveriges Radio.
29-05-2016PRESSMEDDELANDE: José Daniel Ferrer, ledare för Kubas största motståndsrörelse besöker Sverige.
05-11-201543 159 kubaner har kommit till USA det senaste året. Det är fler än båtflyktingarna 1994. EFE.
18-04-2015Våldsamma Castro-angrepp mot dissidenter och sabotage vid toppmöte i Panama, men Kubas diktator och Obama skakar ändå hjärtligt hand. Av Eva Belfrage.
06-02-2015Mystik kring Fidel Castro. Sveriges Radio Studio Ett.
23-06-2014Sommaruppehåll en vecka från den 24 juni. Under tiden föreslår vi att ni tittar på video av den kubanske fotografen Yusnaby Pérez Havanna på 20 minuter.
22-02-2014"SOS Venezuela" - demonstration i Stockholm.
23-09-2013Raúl Castro avfärdar FN rekommendationer och vill inte garantera yttrandefrihet och Internet, inte upphöra med misshandel och fängslande på godtyckliga grunder och inte acceptera någon oberoende undersökning kring Oswaldo Payás död. Diario de Cuba.
11-09-2013Kubansk kustbevakning försöker sänka båt med 26 flyktingar och när båten sedan havererar vägras hjälp. Två döda och en försvunnen, överlevande fängslas. Av Juan O. Tamayo.
09-09-2013Kubansk TV aktris brutalt misshandlad: "Det här är inte bara diktatur, det är ren fascism." Diario de Cuba.
25-07-2013Semesteruppehåll till mitten av augusti.
23-05-2013Carl Bildt mötte Yoani Sánchez. Regeringskansliet.
28-04-2013Kuba: Omfattande hungerstrejksaktion på Kuba för frigivning av fängslad demokratiaktivist som riskerar att dö i fängelse. Av Eva Belfrage.
26-04-2013USA pekar ut svensk kvinna som Kuba-spion. Sveriges Radio Ekot. Med CDV kommentar.
07-03-2013Rosa Maria Payá besøker Norge og KrF. Menneskeverd i centrum.
28-02-2013Det var inte en trafikförseelse, som orsakade två kubanska dissidenters död på Kuba. Den spanske chauffören har medgett att en bil körde på dem bakifrån och tvingade dem av vägen. Diario de Cuba.
03-02-2013Ett ungt politiskt geni från Kuba är på väg till Sverige. Av Eva Belfrage.
09-11-2012Video: Ett tjugotal dissidenter, advokater, bloggare, författare, intellektuella, f d politiska fångar arresterades i Havanna, däribland Yoani Sánchez och Guillermo Fariñas. Av Eva Belfrage.
22-10-2012Stillbild från Kuba: Är det inte Fidel Castro vi ser där borta? Nej han är ju död. Det är han inte han rör ju på sig. Av Eva Belfrage.
18-10-2012Kuba: Dissidenters små barn misshandlas av poliser och kommundelgater, när de är på väg för att köpa glass med föräldrarna. Av Pedazos de la Isla.
16-10-2012Aron Modig om domen mot Ángel Carromero. Kristdemokratiska Ungdomsförbundet.
05-10-2012Stort polisuppbåd och närvaro av internationella medier vid rättegång kring bilolycka i Kuba. Bloggaren Yoani Sánchez arresterad. Av Eva Belfrage.
04-10-2012Säkerhetsuppbåd kring kubansk-amerikansk författare i Norge. Dagbladet.
10-09-2012Stor hungerstrejksprotest på Kuba mot regimens våld mot dissidenter. Av Eva Belfrage.
03-09-2012Not från redaktionen av Cuba Democracia y Vida.org. På grund av kabeltekniska fel i vårt område har vi under ett par dagar inte kunnat aktualisera hemsidan, vilket vi hoppas ni har överseende med.
19-07-2012CDV redaktionen för den svenska och engelska sidan är på semester till början av augusti.
13-07-2012En förort till Havanna har försatts i kolera-karantän. Av Calixto R Martínez Arias, Hablemos Press.
08-07-2012Koleran sprider sig oroväckande på Kuba. Fler än femton döda och tusentals insjuknade, men regimen försöker lägga locket på och informerar inte befolkningen. Av Juan O. Tamayo och Ileana Fuentes.
05-07-2012Norsk flickkör censurerad i FN för att de i en fredssång ropade ut namn på 30 maktmissbrukare som t ex Papa Doc, Hitler, Stalin, Castro och andra.
17-06-2012Kuba: Astmatisk fånge kvävdes till döds efter att ha nekats vård och medicin. Av Juan Carlos Linares Balmaseda.
10-06-2012Några nyheter över SOS telefon från motståndsledare i östra Kuba. Av Eva Belfrage.
06-06-2012Svenskar gripna av Kubansk säkerhetspolis. Diario de Cuba och La Cubanada.com.
06-04-2012F d politisk fånge misshandlad på gatan nästan till döds, på uppdrag av Castros säkerhetstjänst. Ileana Curra och Maritza Lugo.
16-03-2012Kubanska paramilitärer angriper dissidenter med machetes, käppar och stenar. Martí Noticias.
15-03-2012Kubanska demokratiaktivister ockuperar kyrkor inför Påvens besök i landet. Av Eva Belfrage.
05-02-2012EU oroad över ökningen av tidsbegränsade arresteringar på Kuba. Martí Noticias.
20-01-2012Den kubanske politiske fången Wilman Villar Mendoza dog i händerna på sina förtryckare. Av Eva Belfrage.
17-01-2012Kubansk politisk fånge döende. Oppositionen orolig, demonstrerar och grips. Av Eva Belfrage.
10-01-2012Castro-regimen slog 30 års rekord 2011 med 4 123 arresteringar av medlemmar i oppositionen,varav 796 under december månad, rapporterar Kubas oberoende MR Kommission.
10-01-2012Kuba: År 2012 inleds med brutalt förtryck - Politiska arresteringar har tredubblats 2011. Av Coalition of Cuban-American Women.
08-01-2012Castros paramilitära huliganer kastar sten, flaskor och het tjära mot Vita Damers hus. Diario de Cuba.
29-12-2011Kuba: Fångar syr ihop sina munnar och hela fängelseavdelningar hungerstrejkar. Diario de Cuba.
03-12-201148 medlemmar i oppositionen i Santiago de Cuba greps den 2 december och blev våldsamt misshandlade. Dagen innan greps 26 i Guantánamo. Av CubaEncuentro.
01-12-2011Video: Hundratals kubaner sluter upp med motståndsaktivister i Havanna och protesterar mot polisens inripande. Protester på andra platser drog också till sig stöd från vanligt folk.
27-10-2011Kuba, Guantánamo: Mer än 400 personer i våldsam hatkampanj med stenkastning mot oppositionsmedlem och hans familj med små barn, rapporterar Cuba Encuentro.
15-10-2011Kuba: Ledaren för Damerna i Vitt har avlidit.
12-10-2011Antalet Kubaner som försöker ta sig till USA har ökat.
08-10-2011Kuba: Ledaren för Damerna i Vitt, Laura Pollán, har lagts in på sjukhus. El Universal.
 
GUILLERMO MILAN REYES. EDITOR Y REDACTOR DE ESTA PÁGINA WEB: "CUBA DEMOCRACIA Y VIDA. ORG" Representante en Suecia de la UNPACU. cubademocraciayvida.org web/folder.asp?folderID=136
Eva Belfrage: Representante de la Unión Patriótica de Cuba (UNPACU) en Suecia. Editor and collaborator for the English/Swedish page of “Cuba Democracia y Vida”
     

ALBERTO GUTIÉRREZ BARBERO. ARTÍCULOS Y OPINIONES.
Dr. Alberto Roteta Dorado. ARTÍCULOS Y OPINIONES. Colaborador de "CubaDemocraciayVida.org".
Dr Eloy González.
Pedro Corzo. Periodista cubano asilado político en EE.UU: ENTREVISTAS, OPINIONES, ARTÍCULOS, Y DOCUMENTOS.
Julio M. Shiling. Escritor, Periodista y Analista Político: ARTÍCULOS, OPINIONES, VIDEOS Y DOCUMENTOS.
Lcdo. Sergio Ramos. Artículos, Opiniones y Notas de Prensa.
Marta M. Requeiro Dueñas. Cubana. Escritora y poeta de formación autodidacta.: ARTÍCULOS Y OPINIONES. Colaboradora de "CubaDemocraciayVida.org".
Félix José Hernández: Artículos y Fotorreportajes Culturales.

JORGE HERNÁNDEZ FONSECA. ARTÍCULOS Y OPINIONES.
ALFRDO PONG:CARICATURAS.
Alfredo M. Cepero. Artículo, Documentos y Notas de Prensa.
Héctor Lemagne:. Representante de La Unión Patriótica de Cuba (UNPACU) en New Jersey: Artículos y Opiniones.
MANOLO POZO. ESCRITOR, EX-PRESO POLÍTICO Y PERIODISTA CUBANOAMERICANO.
TATIANA JONSSON: ARTÍCULOS Y OPINIONES.

Artículos del Lic. Rolando Gallardo Torres.
PROFESOR JOSÉ VILASUSO: ARTICULOS, OPINIONES Y ENTREVISTAS.
MARTIN GUEVARA. ARTÍCULOS, ENTREVISTAS Y OPINIONES.
Desde Cuba: MARTHA BEATRIZ ROQUE CABELLO. Colaboradora de esta página Web "Cuba Democracia y Vida.ORG"
CARLOS DÍAZ OLIVERA- Representante de La Unión Patriótica de Cuba (UNPACU) en Croacia.: Artículos y Opiniones.


Entrevistas realizadas a Guillermo Milán Reyes, editor y redactor de esta página Web "Cuba Democracia Y Vida, por varios periodistas de importantes periódicos en Maputo-Mozambique, a mediados del 2004.
SER CAMPESINO EN UN PAÍS LIBRE. ENTREVISTA AL SEÑOR ALF HOLMSTEN. Por: Guillermo Milán Reyes. Editor y redactor de "Cuba Democracia y Vida".

RESUMEN EN ESPAÑOL DE LA ENTREVISTA HECHA A GUILLERMO MILÁN POR EL PERIÓDICO SUECO " TIDNINGEN ÅNGERMANLAND"

GUILLERMO MILAN REYES. EDITOR Y REDACTOR DE ESTA PÁGINA WEB: "CUBA DEMOCRACIA Y VIDA. ORG"

DIARIO LA MARINA: PUEDES LEER NOTICIAS DESDE 1899 HASTA 1960.
ESPAÑOL:
Importante doc. UNPACU:
Programa Mínimo
y Proyecciones.

ENGLISH: 
A Minimal Programme and
Projections UNPACU.

Dr. DARSI FERRER. EN PAZ DESCANSE. TODOS LOS ARTÍCULOS Y NOTICIAS PUBLICADOS EN ESTA WEB.

Referencia en línea
Diccionario, enciclopedia y más
Palabra:
Buscar en:
Diccionario de español
Diccionario de inglés
Diccionario de alemán
Diccionario de francés
Diccionario de italiano
Diccionario de árabe
Diccionario de chino (S)
Diccionario de polaco
Diccionario de portugués
Diccionario de holandés
Diccionario de noruego
Diccionario de griego
Diccionario de ruso
Diccionario de turco
Sólo en inglés:


 
 
 
 
 
Presos Políticos de UNPACU
Presos Políticos de UNPACU

 Cuba: Derechos Humanos.
DERECHOS HUMANOS : HUMAN RIGHTS

CUBA: REPRESORES CUBANOS.
ESBIRROS CASTRISTAS
Cuba: PÁGINA PARA REGISTRAR A LOS REPRESORES O ESBIRROS DE LA TIRANÍA DE LOS CASTRO.

Cuba: Represión.
REPRESIÓN EN CUBA

Videos de UNPACU
CUBANOS DE A PIE OPINAN. VIDEOS REALIZADOS POR LA GLORIOSA UNPACU:

 

 CANAL YOU TUBE DE CubaDemocracia y Vida.org

ESCRITOR ELOY A. GONZÁLEZ:
NUEVO LIBRO
: Notas sobre la
religiosidad del cubano
bajo una dictadura prolongada.
CLICK LA IMAGEN DEBAJO

NUEVO LIBRO DE ELOY A. GONZÁLEZ: Notas sobre la religiosidad del cubano bajo una dictadura prolongada.

La Habana bien vale unos Títulos
Por el Dr. Eloy A González.
CLICK SOBRE LA IMAGEN DEBAJO
“La Habana bien vale unos Títulos”. Una selección de artículos sobre Salud, Medicina y Educación Médica en Cuba. Por el Dr. Eloy A. González.

 

CLICK EN LA IMAGEN DEBAJO:
BIBLIOCUBA:  Crónicas coleccionables. Libros “Cartas a Ofelia” . Félix José Hernández

 

"Alma con Alas" 
Nuevo libro
de 
Marta M. Requeiro Dueñas.
Para comprar Click la imagen

 "LO QUE NO NOS MATÓ":
Para comprar este agradable
libro sobre la situación del
cubano de a pie, de Marta M.
Requeiro Dueñas, CLICK EN LA
IMAGEN DEBAJO.

LIBRO: "LO QUE NO NOS MATÓ". Marta M. Requeiro Dueñas

CLICK EN LA IMAGEN DEBAJO
PARA EL LIBRO EN INGLÉS.

 

 Click debajo y Compre este
hermoso libro de Manolo Pozo.
"Aurora-Poesía": Nuevo libro de Manolo Pozo. Escritor, Periodista Independiente, fue durante 14 años columnista del periódico "20 de Mayo", Ex-Prisionero Político cubano y Miembro del Nuevo Presidio Político Plantado.

 

NUEVO LIBRO DE CECILIA MOLINERO.

 Sobre el Mártir Oswaldo Payá:
OSWALDO PAYA SARDIÑAS: NOTAS DE PRENSA, DOCUMENTOS, VIDEOS, NOTICIAS.

Sobre Orlando Zapata.
ORLANDO ZAPATA TAMAYO. MÁRTIR DE CUBA. VIDEOS, ARTÍCULOS, OPINIONES, DOCUMENTOS Y NOTICIAS.

Cuba: Damas de Blanco.
DAMAS DE BLANCO

Noticias sobre Venezuela:
TODO SOBRE VENEZUELA.

Canal YouTube de CDV.ORG
Canal VIMEO de CDV.ORG
Canal VIMEO de CubaDemocraciayVida.org


MOVIMIENTO CRISTIANO LIBERACION
EL BLOG DE DANILO MALDONADO, "EL SEXTO".
RADIO REPÚBLICA CUBA
ATeVe
ICLEP: INSTITUTO CUBANO POR LA LIBERTAD DE EXPRESIÓN Y PRENSA.
YUSNABY POST.
CUBANOS DE ADENTRO Y DE ABAJO
PUENTE DEMOCRATICO
VIDEOS DESDE CUBA: CRIOLLO "LBERAL".
PRO CUBA LIBRE
NEO CLUB
ARCHIVO CUBA
LIBERTAD DIGITAL
TELEVISIÓN ESPAÑOLA EN VIVO. TRES CANALES EN DIRECTO: CANAL 24H, CANAL 1 DE LA TVE Y CANAL DE DEPORTE.
BLOG DEL DR. MICHAEL LARRONDO: Médicos Disidentes sin Censura.
FOROFILO: Blog de Filosofía del Dr. Alberto Roteta Dorado.
UNPACU WEB OFICIAL
 
Content Management System SimpleCMS

©2005-2018 Cuba Democracia y Vida.
E-mail: info@cubademocraciayvida.org