Cuba Democracia y Vida

La voz en Suecia de los cubanos cívicos de intramuros y del exílio

Editor y Redactor: Guillermo Milán Reyes, Miembro del Instituto Nacional de Periodismo Latinoamericano (INPL)

For more publications in English
or Swedish click on respective
flag above

Cantidad de Visitantes: 50 012 396

Google


 Enlaces:
PÁGINA WEB OFICIAL DE UNPACU.
WEB DE YOUTUBE DE LA UNIÓN PATRIÓTICA DE CUBA LAS GLORIOSAS FUERZAS PACÍFICAS UNPACU.

DIARIO DE CUBA
INFOBAE
CUBANET
MARTÍ NOTICIAS
RELIGION EN REVOLUCION.
MEDICINA CUBANA
PATRIA DE MARTÍ EN INGLÉS
PATRIA DE MARTI EN ESPAÑOL
LA PATILLA. WEB VENEZOLANA DE NOTICIAS.
CIBER CUBA.
ADV CUBA.
CUBITA NAO.
NTN24 AMÉRICAS
BPI tv VIDEOS

EL PITAZO
PANAM POST: NOTICIAS Y ANALISIS DE LAS AMERICAS.
DIARIO LAS AMÉRICAS.COM
DOLAR TODAY
EL NACIONAL. CARACAS VENEZUELA.
UNIVERSO INCREIBLE- OSCAR SUAREZ
Observatorio Cubano de Derechos Humanos.
CANAL YOUTUBE DE LOS PICHY BOYS.
ABC.ES INTERNACIONAL
EL NUEVO HERALD
EL PAÍS
NACAN: VIDEOS DESDE CUBA.
FORO ANTITOTALITARIO FANTU
CAPITOLIO TV: CANAL OFICIAL DE LA LIBERTAD, EL DE LA JUSTICIA Y LA PAZ DE VENEZUELA, DE NUESTRO PUEBLO.
CUBANOS EN EL MUNDO
14 Y MEDIO. DIARIO HECHO EN CUBA.Veckorapport från Kuba: Godtyckliga arresteringar, misshandel, förföljelser, förolämpningar, hot och sexuella trakasserier före Påven Benedictus XVI 's besök på Kuba. Av Kubansk-Amerikanska Kvinnors Koalition.
  
06-02-2012

 Godtyckliga arresteringar, misshandel, förföljelser, förolämpningar, hot och
sexuella trakasserier före Påven Benedictus XVI ’s besök på Kuba.

Veckorapport från Kubansk-Amerikanska Kvinnors Koalition
5 februari 2012

Översättning: Eva Belfrage


Människorättsförsvarare vill rikta internationell uppmärksamhet på de risker som de ökade sexuella trakasserierna av den kubanska politiska polisen mot kvinnliga aktivister kan medföra.

Enligt Hablemos Press, en oberoende nyhetsbyrå på Kuba, avslutades årets första månad med 428 godtyckliga arresteringar av kubanska medborgare som utövade sin yttrande- , mötes och föreningsfrihet.http://www.cihpress.com/2012/02/informe-mensual-de-violaciones-de-los.html

Reportrar utan Gränser, rankade Kuba i sitt Pressfrihetsindex 2001/2012, som en av de värsta censurländerna I världen.
http://en.rsf.org/press-freedom-index-2011-2012,1043.html

Yasmin Conyedo och hennes make, Yusmani Alvarez är fortfarande arresterade sedan den 8 januari 2012, i Santa Clara i centrala Kuba. Yasmin Conyedo är oberoende journalist i gruppen Förenade Antitotalitär Front och tillhör också Damerna i Vitt. Hennes man Yusmani Alvarez är aktivist i Unga Demokraters Förbund i Las Villas. De blev båda falskt anklagade för att ha attackerat en kommunistpartitjänsteman i deras hemstad Villa Clara. Tjänstemannen var den person som tidigare hade låtit regeringsvänliga huliganer attackera parets hem, samma dag som de arresterades. Yasmin fördes till fängelset Guamajal och Yusmani till fängelset La Pendiente den 16 januari 2012.

Kvinnliga människorättsförsvarare, fortsätter att gå i täten  för den fredliga motståndsrörelsen och deras krav, möten och deltagande i gudstjänster konfronteras av kubanska myndigheter med ökat fysiskt och psykologiskt våld. Damerna i Vitt är avsiktligt sparkade och slagna på sina bröst, bakdelar, höfter etc. (foto Sandra Guerras blåmärken bifogas). Överallt i landet ökar de sexuella trakasserierna mot dem på ett oroväckande sätt (verbalt och fysiskt) och de utförs av hantlangare till den kubanska regimen som hotar dem med våldtäckt och tar på dem på ett oacceptabelt sätt. År 2012 har Yris Tamara Perez Aguilera, ordförande för Rosa Parks Människorättsrörelse, rapporterat hur hon vid två arresteringar nyligen blev utsatt för sexuella trakasserier, en gång hotad med våldtäkt och denna vecka rörde en polis henne på ett olämpligt sätt. Andra aktivister har också rapporterat om sexuella trakasserier: Sara Marta Fonseca, Idania Llanes Contreras, Damaris Moya Portieles och Odalys Sanabria. Hablemos Press har bandat intervjuer med flera kvinnliga vittnen:
http://www.youtube.com/watch?v=4b9vHNrREs0&feature=youtu.be

Guillermo Fariñas, som fick Sajarov priset 2010 och är oberoende journalist, arresterades Iilördags den 4 februari och fortsätter att vara arresterad (CDV not: han frigavs måndagen den 6 febr) Det är den femte gången han har arresterats i år i Santa Clara (den 14, 17, 19, 28 januari). Det senaste gripandet relaterar till ett rättsklagomål som han hade presenterat 2011 mot en säkerhetsvakt som slog och hotade honom till döden vid Arnaldo Milan sjukhuset. Den 28 januari greps han för att offentligt tillsammans med andra aktivister ha hedrat den kubanske patrioten José Martí. Alla andra arresteringar i januari hade att göra med hans protester och krav på frigivning av Yasmin Conyedo och Yusmani Alvarez.

Detta är den femte veckan i rad som den oberoende journalisten Luis Felipe Rojas hem har varit bevakat av uniformerad polis, jeepar etc i staden San German i östra Kuba.

Den kubanska regimen nekade bloggaren Yoani Sánchez utresetillstånd för resa till Brasilien, vilket strider mot artikel 13 i FNs Universella Deklaration om mänskliga Rättigheter, som säger att var och en har rätt att lämna ett land, inklusive sitt eget, och återvända till sitt land. Hon hade fått turistvisa till Brasilien, där hon var inbjuden att delta vid visningen av en dokumentärfilm.

Rosa María Rodríguez, är utsatt för utpressning från kubanska myndigheter, som har dömt hennes mentalt handikappade son, Yosvany Melchor, till 12 års fängelse för att hon inte vill sluta som aktivist i den Kristna Liberala Rörelsen. Yosvany, som är 29 år gammal, befinner sig nu i Fängelse nr 1580 i San Miguel del Padrón, Havanna, bland våldsamma vanliga fångar. Video om detta fall och Rosa Maria Rodríguez vittnesmål, publicerades av Oswaldo Payá denna vecka på Internet:http://www.youtube.com/watch?v=doTZeTG3AiQ  Mer detaljerade informationer om detta fall:
http://www.gopetition.com/petitions/%C2%A1libertad-para-yosvany-melchor.html


Här följer några rapporter från Kuba om brott mot mänskliga rättigheter denna vecka.

31 januari 2012
– I gyningen hörde Dany Lopez de Moya, medlem i demokratigruppen UNPACU i staden Palma i östra Kuba, ljud framför sitt hus och överraskade två män som vandaliserade huset med svart färg. Dany sprang efter förövarna och fann att personer också  höll på att vandalisera Miguel Rafael Cabrera Montoyas hus, en annan UNPACU medlem. När båda aktivisterna försökte få tag i förövarna, blev Miguel Rafael Cabrera Montoya arresterad.

Studenter och lärare vid det politekniska institutet i kommunen Mella i östra Kuba, kastade sten mot Ramon Bolaños Martins och Damen i Vitt Karina Quintana Hernandez hus, och var nära att träffa deras yngsta dotter. Carmen Bolaños Quintana, en annan dotter till paret är utfrusen av sina klasskamrater och lärarna i sekundärskolan på order av rektorn, eftersom hennes föräldrar är människorättsförsvarare.

2 februari 2012 – Följande sju kvinnliga aktivister blev våldsamt arresterade och hållna i fängelseceller minst 20 timmar under omänskliga förhållande efter en fredlig marsch då de krävde frigivning av Yasmin Conyedo och Yusmani Alvarez I Santa Clara i centrala Kuba: Yris Tamara Perez Aguilera, Xiomara Martin Jimenez, Yaite Diosnely Cruz Sosa, Yanisbel Valido Perez, Damaris Moya Portieles, Maria del Carmen Martinez och Idania Yanes Contreras.

3 februari 2012 – Aktivisten Caridad Caballero Batista rapporterade att Franklin Pelegrino del Toro blev arresterad kl 8 på kvällen och togs till polisstationen I Cacocun i  östra Kuba.

Jose Daniel Ferrer rapporterade att Miguel Rafael Cabrera Montoya, som hade arresterats den 31 januari hade frigivits.

4 februari 2012 – I Guantánamo, blev Angel Frometa Lobaina sårad under en våldsam och godtycklig korttidsarrest och frigavs mot böter på 1000 Pesos för att ha deltagit i en fredlig protestaktion.

Sedan tidigt på morgonen genomförde Statens säkerhetstjänst och polisstyrkor våldsamma arresteringar av Damer i vitt i de östra städerna Palmarito de Cauto, Palma Soriano, Contramaestre och Santiago de Cuba. Vägspärrar hade placerat ut på huvudvägen som leder till basilikan El Cobre för att förhindra Damerna i Vitt att delta i Söndagsmässan. Aurora Martin och Niraida Martin arresterades tidigt på morgonen i Santiago de Cuba och i Mella blev Karina Quintana förbjuden att lämna sitt hem och Oria Casanova Moreno blev släpad och tvingad in i en polisbil och förd till polisstation. I Palmarito de Cauto genomfördes en polisräd. Damerna i Vitt Darmis Aguedo, Alina Fonseca, Aliagna Issac, Eduvenia Issac, Yanelis Leiva, Yaima Bejerano, Mercedes Fernandez, Adriana Fernandez, Annia Pecora, Darelis Chacon., Ana Celia Rodriguez Torres, Kenia Legren Elliot, Maria Teresa Darroman Lopez, Araceli Maria Elena rapporterade att poliser hade hotat dem med att bränna deras vita kläder.

Video filmad i hemlighet: Vittnesmål från de tre Damerna i Vitt Celia Rodriguez Torres, Kenia Legren Eliot, Maria Teresa Darroman Lopezefter deras frigivning i Contramaestre i östra Kuba:  http://www.youtube.com/watch?v=3Nku81yQ1FI&feature=youtu.be&a

5 feburari 2012 – Elva Damer I Vitt hölls omringades av den politiska polisen I Kyrkan Santa Catalina de Ricci i Guantánamo i östra Kuba.
I Holguín, blev Damen I Vitt Adisnidia Cruz arresterad tidigt på morgonen tillsammans med två aktivister när hon var på väg till kyrkan Cristo Redentor. Damerna i Vitt, Caridad Caballero Batista, Marta Diaz Rondon, Berta Segura, Gertrudis Ojeda och Isabel Peña blev slagna, hotade och korttidsarresterade.

Kubansk-Amerikanska kvinnors Koalition vill rikta internationell uppmärksamhet på att livet är i fara för medlemmar i det kubanska civila samhället som är aktiva och offentligt kämpar för grundläggande rättigheter. Vi är särskilt bekymrade över fallen med aktivistparet Yasmin Conyedo och Yusmani Alvarez, med Yosvani Melchor och med den ökade trenden av sexuella trakasserier mot medlemmar i 'Damerna i Vitt-Laura Pollán' över hela Kuba. Internationellt erkännande av det fredliga motståndet och solidaritet med dessa människorättsförsvarare är viktigt. Vi vänder oss med största angelägenhet till alla religiösa, civila, politiska och kulturella grupper och deras ledare, liksom till enskilda organisationer för mänskliga rättigheter över hela världen.

Coalition of Cuban-American Women / Joseito76@aol.com / Laida A. Carro
Blog: www.coalitionofcubanamericanwomen.blogspot.com
Facebook Page: Coalition of Cuban-American Women
Twitter: @COCAW1
För vidare informationer: José Daniel Ferrer + 53 53631267 / Belkis Cantillo + 5353790867 / Caridad Caballero Batista + 5-2629749 / Yelena Garces +5353790818 / Dany Lopez de Moya +5352997725

_________________

 

Kommentarer


 Få en ny utmaning


 
09-09-2020KUBA VIDEO: Demonstration i Stockholm mot Kubas militärdiktatur, för frihet och demokrati och som stöd till den nationella och internationella kubanska kampanjen 'Solrosrevolutionen'. UNPACU i Sverige.
06-09-2020Brev till Sveriges Regering. Kuba står inför ekonomisk kollaps med ökad hunger, missnöje och förtryck. Kubaner vill rikta nationell och internationell uppmärksamhet på detta med kampanjen 'Solrosrevolutionen'. UNPACU i Sverige.
29-11-2018Sida informerar om sitt arbete på Kuba.
03-12-2017Video Ulf Erlingsson: Stoppa Folkmordet i Venezuela.
16-11-2017 Kuba: Misstänkta kritiker trakasseras och straffas med arbetslöshet. Amnesty International.
28-10-2017Video om bakgrunden till och situationen i Venezuela. Av Ulf Erlingsson rådgivare i den civila motståndskampen mot diktaturen.
04-07-2017MYCKET SEVÄRT SVT - KORRESPONDENTERNA reportage om situationen i Venezuela: "Vid ruinens brant". Programledare Bengt Norborg.
28-04-2017Strategi för Sveriges utvecklingssamarbete med Kuba 2016–2020.
28-04-2017Utrikesdepartementet Rapport: Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Venezuela.
28-04-2017Utrikesdepartementet Rapport: Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Kuba.
21-03-2015Video TV YLE: Regimkritisk demonstration i Havanna Kuba, filmades av YLE team, som greps av polisen.
09-03-2013Panelsamtal med Rosa Maria Payá och Regis Iglesias från den Kristna Frihetsrörelsen på Kuba med minnesceremoni för Oswaldo Payá och Harold Cepero den 5 mars 2013.
06-03-2013Angel Carromero talar ut om bilkraschen som dödade Kuba's Oswaldo Payá. En regeringskyltad bil förföljde dem och körde på dem bakifrån. Washington Post.
04-03-2013Video: Rosa Maria Payá – Presskonferens i Stockholm den 4 mars 2013.
01-03-2013Allt tyder på att påstådd bilolycka på Kuba var ett avsiktligt mord. Internationell utredning krävs vid Presskonferens i Madrid.
26-01-2013Kubansk människorättsorganisation uppger att antalet politiska fångar har fördubblats. Av Juan O. Tamayo.
04-11-2012Kuba: 402 arresteringar av fredliga demokratiaktivister i oktober, totalt under året 4 542, en kraftig ökning från tidigare år, rapporterar Hablemos Press.
04-10-2012KUBA VIDEO: Dold kamera - de styrandes verkliga ansikten.
26-09-2012Kirurger vid centralsjukhus i Havanna klagar på allvarliga missförhållanden i öppet brev till Raúl Castro.
22-08-2012Skakande vittnesmål om stenkastning, misshandel och arresteringar av Damerna i Vitt och deras barn i Holguín. Av Eleiny Villamonte Cardoxo i Pedazos de la Isla.
22-08-2012Skakande vittnesmål om stenkastning, misshandel och arresteringar av Damerna i Vitt och deras barn i Holguín. Av Eleiny Villamonte Cardoxo i Pedazos de la Isla.
09-08-2012Kubansk oppositionsledares familj accepterar inte den officiella versionen av bilolycka och kräver oberoende internationell utredning. Kommuniké från familjen.
07-08-2012Många frågor kring bilolyckan på Kuba som ledde till oppositionsledares död. Oswaldo Payá's dotter uttalar sig.
15-07-2012Videos: Castro-regimen utsätter f d politisk fånge med familj för våldsam attack med stenar, tjära och exkrementer och det har pågått i över än en vecka. Av Eva Belfrage.
14-07-2012Svenska Smittskyddsinstitutet 4 juli 2012: Kolerautbrott på Kuba.
15-06-2012Kubas väg till verklig demokrati – Kommendant Huber Matos reflektioner den 12 juni 2012 i ett tal i Mexiko.
03-06-2012Öppet brev till den kubanske diktatorn Raúl Castro från kubansk motståndsledare.
16-05-2012Video när dissidenten Jorge Vázquez Chaviano arresterades för att han vill gå till påvens mässa i Havanna den 27 mars. Han är fortfarande fängslad.
02-05-2012340 från oppositionen i Kuba fängslades under april månad. Dissidenter fick varningar eller arresterades för att de inte skulle delta i första maj tåget.
17-04-2012Kuba: Högsta antalet arresteringar av dissidenter på 50 år. Diario de Cuba.
12-04-2012Videos: Kubaner protesterar mot Castro-regimen på egen hand utan oppositionen i ryggen. Regimprovokationer eller spontana intitiativ? Av Eva Belfrage.
20-03-2012Videodokumentär om den Svarta Våren på Kuba. Nio år senare och bara en vecka innan Påvens besök frågar internationell press om Kuba står inför en ny Svart Vår. Av Eva Belfrage.
18-03-2012Slumbostäder i Santiago de Cuba – Videos och fotoreportage av Anyer A. Blanco Rodríguez, UNPACU.
14-03-2012F d kubansk politisk fånge vittnar om tortyr i Kubas fängelser inför FN Kommittén för Mänskliga Rättigheter, som uppmanas av tjugo NGOs att utesluta Kuba ur kommittén. Av Eva Belfrage.
09-03-2012Arresterade medlemmar i motståndsrörelsen lyckas filma i en fängelsecell i Santiago de Cuba.
24-02-2012VIDEODOKUMENTÄR om Castro-regimens nedskjutning av fyra hjälpflygare som den 24e februari 1996 skulle undsätta kubanska båtflyktingar. MAR por Cuba - Horacio Cambeiro.
15-02-2012VIDEO: Den kubanska motståndsrörelsen UNPACU distribuerar flygblad i Palma Soriano.
06-02-2012Veckorapport från Kuba: Godtyckliga arresteringar, misshandel, förföljelser, förolämpningar, hot och sexuella trakasserier före Påven Benedictus XVI 's besök på Kuba. Av Kubansk-Amerikanska Kvinnors Koalition.
01-02-2012Cuba Archive: Rapport om den kubanske politiske fången Wilman Villar Mendozas död, händelserna innan och hans biografi.
17-01-2012Video: Rapport från kubanskt sjukhus.
05-01-2012Videos: Motståndsrörelsen på Kuba marscherar redan första dagen på det nya året för demokrati och fri- och rättigheter.
28-12-2011Video: Protestmarscher på Kuba under juldagarna. Hablemos Press.
17-12-2011Kuba: Video visar stort polisuppbåd och överfall mot 50 fredliga män som marscherade för fred och demokrati i östra Kuba den 2 december 2011.
24-11-2011Opinionsmätning av IRI på Kuba visar: att kubanerna vill ha frihet och demokrati, 70% har inte förtroende för regeringen, 93% har inte tillgång till Internet och 3 av 5 tror inte  på ekonomiska reformer utan politiska förändringar.
03-11-2011Mamma vädjar desperat om hjälp för att rädda livet på grovt misshandlad och godtyckligt fängslad dotter. Av Pedazos de la Isla.
21-10-2011Kuba, Video: Misshandeln av Laura Pollán, Vita Damernas ledare, innan hon lades in på sjukhus och avled under mystiska omständigheter. Av Eva Belfrage.
04-10-2011Video: Kubanska dissidenter som fängslades den 26 september och en kvinna som just frigivits är i dåligt skick efter misshandel.
04-10-2011Video: Kubanska dissidenter som samlats i Sara Martha Fonsecas hus överfölls och släpades iväg av civilklädda säkerhetsmän.
28-09-2011Video: Frihetsmarsch våldsamt stoppad och flera dissidenter arresterade, bl a Martha Fonseca. Castros paramilitära huliganer genomför  hatkampanjer med stenkastning.
18-09-2011Till 50-årsminnet av Dag Hammarskjöld: Sture Linnér, JF Kennedy, Norsk Rikskringkastingfilm samt utdrag ur Greta Belfrages dagbok.

GUILLERMO MILÁN. EDITOR Y REDACTOR DE ESTA PÁGINA WEB: WWW.CUBADEMOCRACIAYVIDA.ORG
Eva Belfrage: Representante de la Unión Patriótica de Cuba (UNPACU) en Suecia. Editor and collaborator for the English/Swedish page of “Cuba Democracia y Vida”

Dr. Alberto Roteta Dorado. ARTÍCULOS Y OPINIONES. Colaborador de "CubaDemocraciayVida.org".

Dr Eloy González.

Julio M. Shiling. Escritor, Periodista y Analista Político: ARTÍCULOS, OPINIONES, VIDEOS Y DOCUMENTOS.

Félix José Hernández: Artículos y Fotorreportajes Culturales.

Lcdo. Sergio Ramos. Artículos, Opiniones y Notas de Prensa.

PEDRO CORZO. ARTICULOS Y OPINIONES.

JORGE HERNÁNDEZ FONSECA. ARTÍCULOS Y OPINIONES.

Alfredo M. Cepero. Artículo, Documentos y Notas de Prensa.

ARTÍCULOS Y OPINIONES DEL EX-PRESO POLÍTICO Manolo Pozo

Lcdo. Abogado Frank Braña Fernández. ARTÍCULOS Y OPINIONES. Colaborador de "CubaDemocraciayVida.org".

historiador Rolando Gallardo. Cubano Asilado en Ecuador. Colaborador de esta web 100% cubana: Cuba Democracia y Vida.org

PROFESOR JOSÉ VILASUSO: ARTICULOS, OPINIONES Y ENTREVISTAS.

Alejandro Tur Valladares. ARTÍCULOS, NOTICIAS Y OPINIONES.

GUILLERMO MILAN REYES. EDITOR Y REDACTOR DE ESTA PÁGINA WEB: "CUBA DEMOCRACIA Y VIDA. ORG"

ALFRDO PONG:CARICATURAS.

Desde Cuba: MARTHA BEATRIZ ROQUE CABELLO. Colaboradora de esta página Web "Cuba Democracia y Vida.ORG"

Dr. José Àngel Valdés García: Artículos y opiniones.

 Entrevistas realizadas a Guillermo Milán Reyes, editor y redactor de esta página Web "Cuba Democracia Y Vida, por varios periodistas de importantes periódicos en Maputo-Mozambique, a mediados del 2004.

SER CAMPESINO EN UN PAÍS LIBRE. ENTREVISTA AL SEÑOR ALF HOLMSTEN. Por: Guillermo Milán Reyes. Editor y redactor de "Cuba Democracia y Vida".
RESUMEN EN ESPAÑOL DE LA ENTREVISTA HECHA A GUILLERMO MILÁN POR EL PERIÓDICO SUECO " TIDNINGEN ÅNGERMANLAND"

DIARIO LA MARINA: PUEDES LEER NOTICIAS DESDE 1899 HASTA 1960.
ESPAÑOL:
Importante doc. UNPACU:
Programa Mínimo
y Proyecciones.


PARTIDO DEL COMPROMISO CUBANO.

ENGLISH: 
A Minimal Programme and
Projections UNPACU.

Dr. DARSI FERRER. EN PAZ DESCANSE. TODOS LOS ARTÍCULOS Y NOTICIAS PUBLICADOS EN ESTA WEB.

Referencia en línea
Diccionario, enciclopedia y más
Palabra:
Buscar en:
Diccionario de español
Diccionario de inglés
Diccionario de alemán
Diccionario de francés
Diccionario de italiano
Diccionario de árabe
Diccionario de chino (S)
Diccionario de polaco
Diccionario de portugués
Diccionario de holandés
Diccionario de noruego
Diccionario de griego
Diccionario de ruso
Diccionario de turco
Sólo en inglés:


  
 
 
Canal YouTube de CDV.ORG
CANAL YOU TUBE DE CubaDemocracia y Vida.org  

 Cuba: Derechos Humanos.
DERECHOS HUMANOS : HUMAN RIGHTS

CUBA: REPRESORES CUBANOS.
ESBIRROS CASTRISTAS
Cuba: PÁGINA PARA REGISTRAR A LOS REPRESORES O ESBIRROS DE LA TIRANÍA DE LOS CASTRO.

 
Presos Políticos de UNPACU
Presos Políticos de UNPACU

Cuba: Represión.
REPRESIÓN EN CUBA

Videos de UNPACU
CUBANOS DE A PIE OPINAN. VIDEOS REALIZADOS POR LA GLORIOSA UNPACU:

 Sobre el Mártir Oswaldo Payá:
OSWALDO PAYA SARDIÑAS: NOTAS DE PRENSA, DOCUMENTOS, VIDEOS, NOTICIAS.

Sobre Orlando Zapata.
ORLANDO ZAPATA TAMAYO. MÁRTIR DE CUBA. VIDEOS, ARTÍCULOS, OPINIONES, DOCUMENTOS Y NOTICIAS.

Cuba: Damas de Blanco.
DAMAS DE BLANCO

Noticias sobre Venezuela:
TODO SOBRE VENEZUELA.

Canal VIMEO de CDV.ORG
 Canal VIMEO de CubaDemocraciayVida.org

Nuevo Libro N° 48: "Desde las orillas del Sena". Tomo XXVII. Serie “Cartas a Ofelia”. Por Félix José Hernández.

BIBLIOCUBA:  Crónicas coleccionables. Libros “Cartas a Ofelia” . Félix José Hernández

NUEVO LIBRO DEL ABOGADO Faisel Iglesias: "DOLOR Y PERDON" LA HISTORIA DE LA MUSICA CUBANA A TRAVÉS DE BENNY MORE (En español)

 Libro: "ASÍ  SE VOTA EN CUBA": Cuba es una pequeña Corea del Norte. Dijo el autor del libro Leandro Querido.

Haga CLIC AQUÍ para comprar el
libro  en la editorial de origen
.
 
 

ESCRITOR ELOY A. GONZÁLEZ:
NUEVO LIBRO
:
Notas sobre la
religiosidad del cubano
bajo una dictadura prolongada.
CLICK LA IMAGEN DEBAJO

NUEVO LIBRO DE ELOY A. GONZÁLEZ: Notas sobre la religiosidad del cubano bajo una dictadura prolongada.

La Habana bien vale unos Títulos
Por el Dr. Eloy A González.
CLICK SOBRE LA IMAGEN DEBAJO
“La Habana bien vale unos Títulos”. Una selección de artículos sobre Salud, Medicina y Educación Médica en Cuba. Por el Dr. Eloy A. González.

"Alma con Alas" 
Nuevo libro
de 
Marta M. Requeiro Dueñas.
Para comprar Click la imagen

 "LO QUE NO NOS MATÓ":
Para comprar este agradable
libro sobre la situación del
cubano de a pie, de Marta M.
Requeiro Dueñas, CLICK EN LA
IMAGEN DEBAJO.

LIBRO: "LO QUE NO NOS MATÓ". Marta M. Requeiro Dueñas

CLICK EN LA IMAGEN DEBAJO
PARA EL LIBRO EN INGLÉS.

  Click debajo y Compre este
hermoso libro de Manolo Pozo.
"Aurora-Poesía": Nuevo libro de Manolo Pozo. Escritor, Periodista Independiente, fue durante 14 años columnista del periódico "20 de Mayo", Ex-Prisionero Político cubano y Miembro del Nuevo Presidio Político Plantado.

 MOVIMIENTO CRISTIANO LIBERACION
EL BLOG DE DANILO MALDONADO, "EL SEXTO".
RADIO REPÚBLICA CUBA
ATeVe
ICLEP: INSTITUTO CUBANO POR LA LIBERTAD DE EXPRESIÓN Y PRENSA.
YUSNABY POST.
CUBANOS DE ADENTRO Y DE ABAJO
PUENTE DEMOCRATICO
VIDEOS DESDE CUBA: CRIOLLO "LBERAL".
PRO CUBA LIBRE
NEO CLUB
ARCHIVO CUBA
LIBERTAD DIGITAL
TELEVISIÓN ESPAÑOLA EN VIVO. TRES CANALES EN DIRECTO: CANAL 24H, CANAL 1 DE LA TVE Y CANAL DE DEPORTE.
BLOG DEL DR. MICHAEL LARRONDO: Médicos Disidentes sin Censura.
FOROFILO: Blog de Filosofía del Dr. Alberto Roteta Dorado.

 Content Management System SimpleCMS

©2005-2020 Cuba Democracia y Vida.
E-mail: info@cubademocraciayvida.org