Cuba Democracia y Vida

La voz en Suecia de los cubanos cívicos de intramuros y del exílio

Editor y Redactor: Guillermo Milán Reyes, Miembro del Instituto Nacional de Periodismo Latinoamericano (INPL)

For more publications in English
or Swedish click on respective
flag above

Cantidad de Visitantes: 49 921 118

Google


 Enlaces:
PÁGINA WEB OFICIAL DE UNPACU.
WEB DE YOUTUBE DE LA UNIÓN PATRIÓTICA DE CUBA LAS GLORIOSAS FUERZAS PACÍFICAS UNPACU.

DIARIO DE CUBA
INFOBAE
CUBANET
MARTÍ NOTICIAS
RELIGION EN REVOLUCION.
MEDICINA CUBANA
PATRIA DE MARTÍ EN INGLÉS
PATRIA DE MARTI EN ESPAÑOL
LA PATILLA. WEB VENEZOLANA DE NOTICIAS.
CIBER CUBA.
ADV CUBA.
CUBITA NAO.
NTN24 AMÉRICAS
BPI tv VIDEOS

EL PITAZO
PANAM POST: NOTICIAS Y ANALISIS DE LAS AMERICAS.
DIARIO LAS AMÉRICAS.COM
DOLAR TODAY
EL NACIONAL. CARACAS VENEZUELA.
UNIVERSO INCREIBLE- OSCAR SUAREZ
Observatorio Cubano de Derechos Humanos.
CANAL YOUTUBE DE LOS PICHY BOYS.
ABC.ES INTERNACIONAL
EL NUEVO HERALD
EL PAÍS
NACAN: VIDEOS DESDE CUBA.
FORO ANTITOTALITARIO FANTU
CAPITOLIO TV: CANAL OFICIAL DE LA LIBERTAD, EL DE LA JUSTICIA Y LA PAZ DE VENEZUELA, DE NUESTRO PUEBLO.
CUBANOS EN EL MUNDO
14 Y MEDIO. DIARIO HECHO EN CUBA.Angel Carromero talar ut om bilkraschen som dödade Kuba's Oswaldo Payá. En regeringskyltad bil förföljde dem och körde på dem bakifrån. Washington Post.
  
06-03-2013

Angel Carromero talar ut om bilkraschen som dödade Kuba’s Oswaldo Payá.
En regeringskyltad bil förföljde dem och körde på dem bakifrån.
Washington Post
5 februari 2013
Översättning: Eva Belfrage

Angel Carromero, ledare för (ö.a: ungdomsförbundet) i det styrande partiet (ö.a.: PP) i Spanien , besökte Kuba i juli förra året, när den bil han körde kraschades och dödade kubanska dissidenterna Oswaldo Payá och Harold Cepero. Carromero blev dömd till ofrivilligt vållande av annans död. I december släpptes han för att avtjäna resten av straffet i Spanien. Han har nu gått med på att bli intervjuad av Washington Post om kraschen. Den 27 årige Carromero är utbildad jurist och har studerat affärsekonomi vid Fordham University i New York.

Vad hände den dagen? (ö.a: den 22 juli 2012)

Oswaldo Payá bad mig ta honom till några vänner, som han ville besöka, eftersom han inte hade möjligheter annars att resa på ön. Vi var fyra i bilen: Oswaldo och Harold Cepero i baksätet, Jens Aron Modig från Sverige och jag framtill, som körde. De förföljde oss från starten. Faktum är att när vi lämnade Havanna, hade ett twittermeddelande gått ut från någon som står den kubanska regeringen nära, och som meddelade att vi var på väg: ”Payá är  på väg till Varadero”. Oswaldo sa att detta tyvärr var normalt.

Men jag kände mig verkligen illa till mods när vi stannade för att tanka bensin, därför att den bil som förföljde oss också stannade och väntade helt synligt tills vi var klara och fortsatte sedan att förfölja oss. När vi hade kört över provinsgränsen, byttes den skuggande bilen ut och det blev slutligen en gammal röd Lada.

Sen dök en annan nyare bil upp och började trakassera oss genom att köra väldigt nära. Oswaldo och Harold sa att den måste komma från ”la Comunista” för den hade blå nummerskylt, som de sa att regeringen använde. Jag tittade på den i backspegeln allt som oftast och kunde se de två passagerarna i bilen stirra på oss aggressivt. Jag var rädd, men Oswaldo sa att jag inte skulle stanna om de inte signalerade eller tvingade oss att göra det. Jag körde försiktigt för att inte ge dem någon anledning att stoppa oss. Den sista gången jag tittade i backspegeln, insåg jag att deras bil hade kommit för nära – och plötsligt kände jag en kraftfull smäll bakifrån.

Jag förlorade kontrollen over bilen och också medvetandet – eller det är vad jag tror, för att från den stunden är minnet oklart, kanske från den medicinering de gav mig. När jag fick tillbaka medvetandet höll de på att föra in mig i en modern skåpbil. Jag vet inte hur den hade kommit dit, men varken Oswaldo eller Harold eller Aron var i skåpbilen. Jag tyckte det var underligt att det bara var jag och jag förmodade att de andra inte hade behövt åka till sjukhus.

Jag började skrika till människorna som körde skåpbilen. Vilka var de? Vart tänkte de föra mig. Vad gjorde de med oss? Sen, lite yr och så förlorade jag medvetandet igen.

Vad hände efter det?

Nästa gång jag vaknade upp, låg jag på en bår och fördes till ett sjukrum. Den första person som talade till mig var en uniformerad polis från Inrikesministeriet. Jag sa till henne att en bil hade kört på vår bil bakifrån och att det hade fått mig att förlora kontrollen.
Hon tog anteckningar och till slut gav hon mig ett uttalande att signera. Sjukhuset som var civilt, hade plötsligt omvandlats till ett militärt. Jag var omringad av uniformerade soldater. En sjuksköterska sa till mig att de skulle sätta in en intravenös slang för att ta blod och för att ge lugnande behandling. Jag minns att de fortsatte att ta blod från mig och att de bytte slang hela tiden, vilket verkligen oroade mig. Jag har fortfarande märken från detta. Jag var halvt neddrogad under flera veckor efteråt, utan att veta exakt vad de hade gett mig för behandling.

Några textmeddelanden hade sänts från platsen och det har rapporterats om andra meddelanden som ännu inte har avslöjats. Vad vet du om detta?

De tog ifrån mig min telefon när de förde ut mig ur bilen. Jag kunde bara använda Arons mobil den tid vi var tillsammans på sjukhuset. Jag kom inte ihåg dessa meddelanden förrän jag kom till Spanien och kunde läsa dem, där jag bad om hjälp och sa att vår bil blev påkörd bakifrån.

De började videofilma mig hela tiden och de fortsatte att göra det till den sista dagen i fängelse i Kuba. När de förhörde mig om vad som hade hänt, upprepade jag vad jag hade sagt till polisen som första gången antecknade vad jag berättade. De blev arga. De varnade mig för att jag var deras fiende och sa att jag var väldigt ung för att dö. En av dem sa att det jag vittnade om inte hade hänt och att jag skulle vara försiktig, för att det hängde på vad jag sa om det skulle gå mycket bra eller mycket dåligt för mig.

När jag hade lämnat sjukhuset tog de mig till ett fängelse i Bayamo. Det är det värsta jag någonsin har upplevt. Jag hölls isolerad och fick aldrig se dagsljus. Vi vadade i kackerlackor tills de tog mig till en sjukcell tillsammans med en annan kubansk fånge. Förhållandena var vidriga. En gång om dagen kom det en stråle vatten från taket, toaletten hade ingen tank och man kunde bara använda den när det fanns en hink vatten att kasta i efteråt. Cellen var full av insekter som väckte mig när de föll ned på min kropp. Även om jag inte minns något särskilt från dessa dagar, kommer bilder tillbaka till mig och jag önskar att de bara var mardrömmar och inte minnen.

Den video som myndigheterna publicerade spelades in skedde när jag befann mig i dessa förhållanden. Som man kan se på filmen är mitt ansikte och mitt vänstra öga mycket svullet och jag talar som om jag var berusad. En polis gav mig en anteckningsbok där regeringens officiella version stod skriven och jag höll mig till att bara läsa från den anteckningsboken. Faktum är att man kan se att jag läser kubanska uttryck som jag inte kände till som t ex ordet trafik, ’transito’ som på spanska heter ’trafico’ och man kan se mig stirra direkt mot den högra hörnan, där polisen stod och höll upp anteckningarna. Jag hoppades att ingen skulle tro att videon var inspelad under fria former eller att vad jag sa överensstämde med det som verkligen hade hänt.

Vem skickade dig till Kuba? Varför åkte du dit?

Ingen skickade mig till Kuba, jag berättade  inte ens för min chef om min resa. Jag reste dit under min sommarsemester, som så många andra stödjande människor gör, för jag beundrar de fredliga försvararna av frihet och demokrati, som Oswaldo, som är mycket känd i Spanien.

Vad anser du om rättegången i Bayamo?

Rättegången i Bayamo var en fars, och avsåg att göra mig till syndabock, men jag var tvungen att acceptera domen utan överklagande för att ha minsta chans att komma ut från detta helvete. Men i sista minuten beslutade jag mig för att inte förklara mig skyldig, då jag tänkte på Alan Gross (en amerikansk konsult som fick 15 års fängelse för att han olagligt hade haft med sig datautrustning till Kuba).
Vad  beträffar de spanska myndigheterna, kan jag bara tacka dem för att de lyckades repatriera mig. Jag vill inte orsaka mer problem. Jag vill få tillbaka mitt tidigare liv. Jag förstår t o m att jag, även om jag är oskyldig, måste fortsätta att vara frihetsberövad på grund av det bilaterala avtal som finns mellan Kuba och Spanien. Jag bara hoppas att denna orättvisa situation inte fortsätter allt för länge.
Trots anklagelser som jag dagligen utsätts för i pressen och från dem som försvarar Castro diktaturen, är det inte min avsikt att fortsätta tala om dessa traumatiska upplevelser. Jag har blivit mordhotad i Spanien och jag var tvungen att ge vittnesmål inför notarie så att åtminstone sanningen kommer fram om något skulle hända mig.

Varför talar du ut nu?

Det viktigaste för mig har varit att Payás familj alltid har försvarat mig som oskyldig, när det är de som har lidit mest i denna tragedi. Och när jag denna vecka träffade Rosa Maria (Paya´s dotter) kunde jag inte längre tiga om sanningen. Jag är inte bara oskyldig, jag är ännu ett offer som skulle kunna vara död nu. Jag vet att mitt beslut kan resultera i ännu hårdare media attacker mot mig från Kuba, men jag förtjänar inte att bli betraktad som skyldig till ofrivilligt vållande av annans död och framför allt kunde jag inte fortsätta leva i en medbrottslig tystnad.

Jag vet inte vad de gav mig intravenöst, men jag fortsätter att ha stora minnesluckor. Men vad de inte kunde få mig att glömma är att  Oswaldo är en av de människor som har gjort störst intryck på mig, i mitt liv. Han är den verkliga huvudpersonen i denna mardröm. Han var en exceptionell person och jag kommer aldrig att glömma honom.

__________________

 

 

 

 

Kommentarer


 Få en ny utmaning


 
09-09-2020KUBA VIDEO: Demonstration i Stockholm mot Kubas militärdiktatur, för frihet och demokrati och som stöd till den nationella och internationella kubanska kampanjen 'Solrosrevolutionen'. UNPACU i Sverige.
06-09-2020Brev till Sveriges Regering. Kuba står inför ekonomisk kollaps med ökad hunger, missnöje och förtryck. Kubaner vill rikta nationell och internationell uppmärksamhet på detta med kampanjen 'Solrosrevolutionen'. UNPACU i Sverige.
29-11-2018Sida informerar om sitt arbete på Kuba.
03-12-2017Video Ulf Erlingsson: Stoppa Folkmordet i Venezuela.
16-11-2017 Kuba: Misstänkta kritiker trakasseras och straffas med arbetslöshet. Amnesty International.
28-10-2017Video om bakgrunden till och situationen i Venezuela. Av Ulf Erlingsson rådgivare i den civila motståndskampen mot diktaturen.
04-07-2017MYCKET SEVÄRT SVT - KORRESPONDENTERNA reportage om situationen i Venezuela: "Vid ruinens brant". Programledare Bengt Norborg.
28-04-2017Strategi för Sveriges utvecklingssamarbete med Kuba 2016–2020.
28-04-2017Utrikesdepartementet Rapport: Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Venezuela.
28-04-2017Utrikesdepartementet Rapport: Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer i Kuba.
21-03-2015Video TV YLE: Regimkritisk demonstration i Havanna Kuba, filmades av YLE team, som greps av polisen.
09-03-2013Panelsamtal med Rosa Maria Payá och Regis Iglesias från den Kristna Frihetsrörelsen på Kuba med minnesceremoni för Oswaldo Payá och Harold Cepero den 5 mars 2013.
06-03-2013Angel Carromero talar ut om bilkraschen som dödade Kuba's Oswaldo Payá. En regeringskyltad bil förföljde dem och körde på dem bakifrån. Washington Post.
04-03-2013Video: Rosa Maria Payá – Presskonferens i Stockholm den 4 mars 2013.
01-03-2013Allt tyder på att påstådd bilolycka på Kuba var ett avsiktligt mord. Internationell utredning krävs vid Presskonferens i Madrid.
26-01-2013Kubansk människorättsorganisation uppger att antalet politiska fångar har fördubblats. Av Juan O. Tamayo.
04-11-2012Kuba: 402 arresteringar av fredliga demokratiaktivister i oktober, totalt under året 4 542, en kraftig ökning från tidigare år, rapporterar Hablemos Press.
04-10-2012KUBA VIDEO: Dold kamera - de styrandes verkliga ansikten.
26-09-2012Kirurger vid centralsjukhus i Havanna klagar på allvarliga missförhållanden i öppet brev till Raúl Castro.
22-08-2012Skakande vittnesmål om stenkastning, misshandel och arresteringar av Damerna i Vitt och deras barn i Holguín. Av Eleiny Villamonte Cardoxo i Pedazos de la Isla.
22-08-2012Skakande vittnesmål om stenkastning, misshandel och arresteringar av Damerna i Vitt och deras barn i Holguín. Av Eleiny Villamonte Cardoxo i Pedazos de la Isla.
09-08-2012Kubansk oppositionsledares familj accepterar inte den officiella versionen av bilolycka och kräver oberoende internationell utredning. Kommuniké från familjen.
07-08-2012Många frågor kring bilolyckan på Kuba som ledde till oppositionsledares död. Oswaldo Payá's dotter uttalar sig.
15-07-2012Videos: Castro-regimen utsätter f d politisk fånge med familj för våldsam attack med stenar, tjära och exkrementer och det har pågått i över än en vecka. Av Eva Belfrage.
14-07-2012Svenska Smittskyddsinstitutet 4 juli 2012: Kolerautbrott på Kuba.
15-06-2012Kubas väg till verklig demokrati – Kommendant Huber Matos reflektioner den 12 juni 2012 i ett tal i Mexiko.
03-06-2012Öppet brev till den kubanske diktatorn Raúl Castro från kubansk motståndsledare.
16-05-2012Video när dissidenten Jorge Vázquez Chaviano arresterades för att han vill gå till påvens mässa i Havanna den 27 mars. Han är fortfarande fängslad.
02-05-2012340 från oppositionen i Kuba fängslades under april månad. Dissidenter fick varningar eller arresterades för att de inte skulle delta i första maj tåget.
17-04-2012Kuba: Högsta antalet arresteringar av dissidenter på 50 år. Diario de Cuba.
12-04-2012Videos: Kubaner protesterar mot Castro-regimen på egen hand utan oppositionen i ryggen. Regimprovokationer eller spontana intitiativ? Av Eva Belfrage.
20-03-2012Videodokumentär om den Svarta Våren på Kuba. Nio år senare och bara en vecka innan Påvens besök frågar internationell press om Kuba står inför en ny Svart Vår. Av Eva Belfrage.
18-03-2012Slumbostäder i Santiago de Cuba – Videos och fotoreportage av Anyer A. Blanco Rodríguez, UNPACU.
14-03-2012F d kubansk politisk fånge vittnar om tortyr i Kubas fängelser inför FN Kommittén för Mänskliga Rättigheter, som uppmanas av tjugo NGOs att utesluta Kuba ur kommittén. Av Eva Belfrage.
09-03-2012Arresterade medlemmar i motståndsrörelsen lyckas filma i en fängelsecell i Santiago de Cuba.
24-02-2012VIDEODOKUMENTÄR om Castro-regimens nedskjutning av fyra hjälpflygare som den 24e februari 1996 skulle undsätta kubanska båtflyktingar. MAR por Cuba - Horacio Cambeiro.
15-02-2012VIDEO: Den kubanska motståndsrörelsen UNPACU distribuerar flygblad i Palma Soriano.
06-02-2012Veckorapport från Kuba: Godtyckliga arresteringar, misshandel, förföljelser, förolämpningar, hot och sexuella trakasserier före Påven Benedictus XVI 's besök på Kuba. Av Kubansk-Amerikanska Kvinnors Koalition.
01-02-2012Cuba Archive: Rapport om den kubanske politiske fången Wilman Villar Mendozas död, händelserna innan och hans biografi.
17-01-2012Video: Rapport från kubanskt sjukhus.
05-01-2012Videos: Motståndsrörelsen på Kuba marscherar redan första dagen på det nya året för demokrati och fri- och rättigheter.
28-12-2011Video: Protestmarscher på Kuba under juldagarna. Hablemos Press.
17-12-2011Kuba: Video visar stort polisuppbåd och överfall mot 50 fredliga män som marscherade för fred och demokrati i östra Kuba den 2 december 2011.
24-11-2011Opinionsmätning av IRI på Kuba visar: att kubanerna vill ha frihet och demokrati, 70% har inte förtroende för regeringen, 93% har inte tillgång till Internet och 3 av 5 tror inte  på ekonomiska reformer utan politiska förändringar.
03-11-2011Mamma vädjar desperat om hjälp för att rädda livet på grovt misshandlad och godtyckligt fängslad dotter. Av Pedazos de la Isla.
21-10-2011Kuba, Video: Misshandeln av Laura Pollán, Vita Damernas ledare, innan hon lades in på sjukhus och avled under mystiska omständigheter. Av Eva Belfrage.
04-10-2011Video: Kubanska dissidenter som fängslades den 26 september och en kvinna som just frigivits är i dåligt skick efter misshandel.
04-10-2011Video: Kubanska dissidenter som samlats i Sara Martha Fonsecas hus överfölls och släpades iväg av civilklädda säkerhetsmän.
28-09-2011Video: Frihetsmarsch våldsamt stoppad och flera dissidenter arresterade, bl a Martha Fonseca. Castros paramilitära huliganer genomför  hatkampanjer med stenkastning.
18-09-2011Till 50-årsminnet av Dag Hammarskjöld: Sture Linnér, JF Kennedy, Norsk Rikskringkastingfilm samt utdrag ur Greta Belfrages dagbok.

GUILLERMO MILÁN. EDITOR Y REDACTOR DE ESTA PÁGINA WEB: WWW.CUBADEMOCRACIAYVIDA.ORG
Eva Belfrage: Representante de la Unión Patriótica de Cuba (UNPACU) en Suecia. Editor and collaborator for the English/Swedish page of “Cuba Democracia y Vida”

Dr. Alberto Roteta Dorado. ARTÍCULOS Y OPINIONES. Colaborador de "CubaDemocraciayVida.org".

Dr Eloy González.

Julio M. Shiling. Escritor, Periodista y Analista Político: ARTÍCULOS, OPINIONES, VIDEOS Y DOCUMENTOS.

Félix José Hernández: Artículos y Fotorreportajes Culturales.

Lcdo. Sergio Ramos. Artículos, Opiniones y Notas de Prensa.

PEDRO CORZO. ARTICULOS Y OPINIONES.

JORGE HERNÁNDEZ FONSECA. ARTÍCULOS Y OPINIONES.

Alfredo M. Cepero. Artículo, Documentos y Notas de Prensa.

ARTÍCULOS Y OPINIONES DEL EX-PRESO POLÍTICO Manolo Pozo

Lcdo. Abogado Frank Braña Fernández. ARTÍCULOS Y OPINIONES. Colaborador de "CubaDemocraciayVida.org".

historiador Rolando Gallardo. Cubano Asilado en Ecuador. Colaborador de esta web 100% cubana: Cuba Democracia y Vida.org

PROFESOR JOSÉ VILASUSO: ARTICULOS, OPINIONES Y ENTREVISTAS.

Alejandro Tur Valladares. ARTÍCULOS, NOTICIAS Y OPINIONES.

GUILLERMO MILAN REYES. EDITOR Y REDACTOR DE ESTA PÁGINA WEB: "CUBA DEMOCRACIA Y VIDA. ORG"

ALFRDO PONG:CARICATURAS.

Desde Cuba: MARTHA BEATRIZ ROQUE CABELLO. Colaboradora de esta página Web "Cuba Democracia y Vida.ORG"

Dr. José Àngel Valdés García: Artículos y opiniones.

 Entrevistas realizadas a Guillermo Milán Reyes, editor y redactor de esta página Web "Cuba Democracia Y Vida, por varios periodistas de importantes periódicos en Maputo-Mozambique, a mediados del 2004.

SER CAMPESINO EN UN PAÍS LIBRE. ENTREVISTA AL SEÑOR ALF HOLMSTEN. Por: Guillermo Milán Reyes. Editor y redactor de "Cuba Democracia y Vida".
RESUMEN EN ESPAÑOL DE LA ENTREVISTA HECHA A GUILLERMO MILÁN POR EL PERIÓDICO SUECO " TIDNINGEN ÅNGERMANLAND"

DIARIO LA MARINA: PUEDES LEER NOTICIAS DESDE 1899 HASTA 1960.
ESPAÑOL:
Importante doc. UNPACU:
Programa Mínimo
y Proyecciones.


PARTIDO DEL COMPROMISO CUBANO.

ENGLISH: 
A Minimal Programme and
Projections UNPACU.

Dr. DARSI FERRER. EN PAZ DESCANSE. TODOS LOS ARTÍCULOS Y NOTICIAS PUBLICADOS EN ESTA WEB.

Referencia en línea
Diccionario, enciclopedia y más
Palabra:
Buscar en:
Diccionario de español
Diccionario de inglés
Diccionario de alemán
Diccionario de francés
Diccionario de italiano
Diccionario de árabe
Diccionario de chino (S)
Diccionario de polaco
Diccionario de portugués
Diccionario de holandés
Diccionario de noruego
Diccionario de griego
Diccionario de ruso
Diccionario de turco
Sólo en inglés:


  
 
 
Canal YouTube de CDV.ORG
CANAL YOU TUBE DE CubaDemocracia y Vida.org  

 Cuba: Derechos Humanos.
DERECHOS HUMANOS : HUMAN RIGHTS

CUBA: REPRESORES CUBANOS.
ESBIRROS CASTRISTAS
Cuba: PÁGINA PARA REGISTRAR A LOS REPRESORES O ESBIRROS DE LA TIRANÍA DE LOS CASTRO.

 
Presos Políticos de UNPACU
Presos Políticos de UNPACU

Cuba: Represión.
REPRESIÓN EN CUBA

Videos de UNPACU
CUBANOS DE A PIE OPINAN. VIDEOS REALIZADOS POR LA GLORIOSA UNPACU:

 Sobre el Mártir Oswaldo Payá:
OSWALDO PAYA SARDIÑAS: NOTAS DE PRENSA, DOCUMENTOS, VIDEOS, NOTICIAS.

Sobre Orlando Zapata.
ORLANDO ZAPATA TAMAYO. MÁRTIR DE CUBA. VIDEOS, ARTÍCULOS, OPINIONES, DOCUMENTOS Y NOTICIAS.

Cuba: Damas de Blanco.
DAMAS DE BLANCO

Noticias sobre Venezuela:
TODO SOBRE VENEZUELA.

Canal VIMEO de CDV.ORG
 Canal VIMEO de CubaDemocraciayVida.org

Nuevo Libro N° 48: "Desde las orillas del Sena". Tomo XXVII. Serie “Cartas a Ofelia”. Por Félix José Hernández.

BIBLIOCUBA:  Crónicas coleccionables. Libros “Cartas a Ofelia” . Félix José Hernández

NUEVO LIBRO DEL ABOGADO Faisel Iglesias: "DOLOR Y PERDON" LA HISTORIA DE LA MUSICA CUBANA A TRAVÉS DE BENNY MORE (En español)

 Libro: "ASÍ  SE VOTA EN CUBA": Cuba es una pequeña Corea del Norte. Dijo el autor del libro Leandro Querido.

Haga CLIC AQUÍ para comprar el
libro  en la editorial de origen
.
 
 

ESCRITOR ELOY A. GONZÁLEZ:
NUEVO LIBRO
:
Notas sobre la
religiosidad del cubano
bajo una dictadura prolongada.
CLICK LA IMAGEN DEBAJO

NUEVO LIBRO DE ELOY A. GONZÁLEZ: Notas sobre la religiosidad del cubano bajo una dictadura prolongada.

La Habana bien vale unos Títulos
Por el Dr. Eloy A González.
CLICK SOBRE LA IMAGEN DEBAJO
“La Habana bien vale unos Títulos”. Una selección de artículos sobre Salud, Medicina y Educación Médica en Cuba. Por el Dr. Eloy A. González.

"Alma con Alas" 
Nuevo libro
de 
Marta M. Requeiro Dueñas.
Para comprar Click la imagen

 "LO QUE NO NOS MATÓ":
Para comprar este agradable
libro sobre la situación del
cubano de a pie, de Marta M.
Requeiro Dueñas, CLICK EN LA
IMAGEN DEBAJO.

LIBRO: "LO QUE NO NOS MATÓ". Marta M. Requeiro Dueñas

CLICK EN LA IMAGEN DEBAJO
PARA EL LIBRO EN INGLÉS.

  Click debajo y Compre este
hermoso libro de Manolo Pozo.
"Aurora-Poesía": Nuevo libro de Manolo Pozo. Escritor, Periodista Independiente, fue durante 14 años columnista del periódico "20 de Mayo", Ex-Prisionero Político cubano y Miembro del Nuevo Presidio Político Plantado.

 MOVIMIENTO CRISTIANO LIBERACION
EL BLOG DE DANILO MALDONADO, "EL SEXTO".
RADIO REPÚBLICA CUBA
ATeVe
ICLEP: INSTITUTO CUBANO POR LA LIBERTAD DE EXPRESIÓN Y PRENSA.
YUSNABY POST.
CUBANOS DE ADENTRO Y DE ABAJO
PUENTE DEMOCRATICO
VIDEOS DESDE CUBA: CRIOLLO "LBERAL".
PRO CUBA LIBRE
NEO CLUB
ARCHIVO CUBA
LIBERTAD DIGITAL
TELEVISIÓN ESPAÑOLA EN VIVO. TRES CANALES EN DIRECTO: CANAL 24H, CANAL 1 DE LA TVE Y CANAL DE DEPORTE.
BLOG DEL DR. MICHAEL LARRONDO: Médicos Disidentes sin Censura.
FOROFILO: Blog de Filosofía del Dr. Alberto Roteta Dorado.

 Content Management System SimpleCMS

©2005-2020 Cuba Democracia y Vida.
E-mail: info@cubademocraciayvida.org