Cuba Democracia y VidaVänsterpartiets kongress tog avstånd från den pro-kubanska linjen.

”För de allra flesta av oss är det uppenbart att Kuba inte har de grundläggande friheterna som exempelvis fria val och då är det inte en demokrati i västerländsk mening"... (Svenska Dagbladet).
"Nu när den Svensk-Kubanska föreningen, som inte är något annat än ett redskap för förtrycket på Kuba, kommer att överges av Vänsterpartiet, måtte denna förening till sist kvävas av sina egna kväljande tankar kring den kubanska revolutionen" ( Guillermo Milán Reyes. Redaktionen för "Cuba Democracia y Vida").
 Vänsterpartiets kongress tog avstånd från den pro-kubanska linjen.

Kuba var en av de viktigaste frågorna som Vänsterpartiets kongress behandlade i dagarna.
Majoriteten av kongressombuden tog avstånd från den pro-castristiska linjen och uttalade tydligt att Kuba inte ens uppfyller minimikraven som måste ställas på en demokrati.

Svenska Dagbladet, den 9 juni 2008, citerar riksdagskvinnan och partistyrelsemedlemmen Ulla Andersson, som säger:

”För de allra flesta av oss är det uppenbart att Kuba inte har de grundläggande friheterna som exempelvis fria val och då är det inte en demokrati i västerländsk mening. Sedan kan jag hålla med om att det även finns sociala framsteg på Kuba som man kan lyfta fram som goda exempel, men det räcker inte för att vi ska ändra vår syn på landet. ”

Svenska Dagbladet säger att Eva Björklund, som har ”en stark koppling till Svensk-Kubanska föreningen, lyckades behålla sin plats som ersättare i partistyrelsen. Hon fick lägst antal röster av alla kandidater.”

___________

”Cuba Democracia y Vida” redaktion hoppas att denna viktiga och positiva utveckling i Vänsterpartiet kommer att förändra partiets attityd och att det i framtiden kommer att leda till konkreta aktioner i solidaritet med det kubanska folket och dess kamp för frihet och demokrati.

Nu när den Svensk-Kubanska föreningen, som inte är något annat än ett redskap för förtrycket på Kuba, kommer att överges av Vänsterpartiet, måtte denna förening till sist kvävas av sina egna kväljande tankar kring den kubanska revolutionen.

 

Guillermo Milán Reyes.
Redaktionen för "Cuba Democracia y Vida"

 

 

 

_____________________

 


 
Powered by SimpleCMS

©2005-2022 Cuba Democracia y Vida.
E-mail: info@cubademocraciayvida.org